Zomerhuis Reeuwijk

Het zomerhuis ligt verscholen tussen de Reeuwijkse Plassen. Het oorspronkelijke huis uit ca. 1939 werd sinds eind jaren 50 als zomerhuis gebruikt. De laatste jaren verkeerde het in een zeer slechte staat. Het was niet onderheid en met het veen mee gezakt zodat er veel vochtproblemen waren ontstaan. De kozijnen en het binnenwerk waren flink aangetast, het golfplaten dak was doorgezakt en de nutsaansluitingen voldeden niet meer. Het bestemmingsplan liet geen nieuwbouw toe, maar wel een vrijwel complete bouwkundige vernieuwing met behoud van omvang en vorm.

De indeling is aangepast zodat het huis ruimtelijker aanvoelt. Het zicht en de beleving aan de plas zijn sterk verbeterd. Grote aanwinst is de transparante vouwpui waarmee de hoek helemaal opengezet kan worden en de serre op zomerse dagen als veranda gebruikt kan worden. Binnen- en buitenruimte worden zo maximaal met elkaar verbonden.

Het huis heeft niet alleen het comfort en de bouwkundige kwaliteit van de huidige normen gekregen. Het is in gebruik en beleving getransformeerd van een gesloten, introvert huis naar een open, uitnodigend vakantiehuis aan het water.

Opdrachtgever
particulier

Locatie
Plassengebied Reeuwijk

Oppervlakte
80 m2

Programma
zomerhuis

Aannemer
Aannemingsbedrijf Goudriaan Jongerius, Waarder

Realisatie
2013 – 2014

Delen

Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Share on LinkedIn