Uitbreiding magazijn HBM

HBM machines bestaat al 35 jaar en is uitgegroeid tot één van de grootste leveranciers van metaal en houtbewerkingsmachines en gereedschappen. Om showroom en magazijnen op één locatie te centreren werd in 2011 in eigen beheer een bedrijfshal gebouwd op het Gouwepark, waarvoor wij het ontwerp maakten. Deze investering bleek een grote impuls voor de efficiëntie van de bedrijfsvoering waardoor al na 3 jaar behoefte was aan uitbreiding van het magazijn. Deze is in het verlengde van het hoofdpand geplaatst.

De uitbreiding heeft dezelfde materialisatie als de eerste fase gekregen: een stalen systeem casco met sinus platen gevelbekleding en een plint van dubbel lange Bemmels Blauwe stenen. Een terug liggende strook in de accentkleur rood maakt een goede aansluiting. In het nieuwe magazijn zijn de vloeren voor hogere belastingen gedimensioneerd en is een vast laad- en losperron gerealiseerd.

In krap 4 maanden bouwtijd is het nieuwe magazijn voor HBM machines in het Gouwepark opgeleverd. Met dit nieuwe magazijn kan HBM machines de groeiende vraag naar producten beantwoorden.

Voor meer informatie zie ook de portfoliopagina van HBM.

Opdrachtgever
Herman Buitelaar Machines

Locatie
Gouwepark, gemeente Zuidplas

Oppervlakte
bruto ca. 3600 m2

Programma
Magazijn

Aannemer
Aannemingsbedrijf Goudriaan Jongerius Waarder; ism Hardeman Systeembouw Veenendaal

Realisatie
2014

Delen