Twee huizen worden één!

Op een prachtige locatie, dicht bij de Zuid-Hollandse kust stonden twee geschakelde woningen uit 1950 en 1975. De sobere kleine woningen waren wonderlijk genoeg grotendeels op de straatzijde georiënteerd en niet op de forse tuin en achterliggend landschap. Ze waren niet geïsoleerd en opgedeeld in veel kleine ruimtes.

Met behoud van de bestaande structuur zijn de woningen samengevoegd. Daarbij is aan de linkerzijde extra volume toegevoegd dat als berging dient. Het pand is helemaal ingepakt om de prestaties van de schil te optimaliseren. Met een nieuwe huid van warm wit stucwerk en zwart houten vlotdelen zijn nog steeds de twee oorspronkelijke huizen herkenbaar. De bestaande gevelopeningen zijn gebruikt en daar waar wenselijk naar beneden uitgezaagd voor meer daglicht en uitzicht. Vooral aan de tuinzijde is het glasoppervlak vergroot en is de eerst zo introverte gevel naar het landschap geopend.

Binnen zijn een heel aantal doorbraken gemaakt en op de begane grond zijn verschillende kleine kamers zo één grote leefruimte geworden. De verdieping is door zijn lengte middels twee trappen bereikbaar. Een langgerekte vide aan de achtergevel zorgt voor extra ruimte en licht.

Opdrachtgever
Particulier

Locatie
Zuid-Hollandse kust

Programma
woning 283m2 BVO

Aannemer
Van Koppen Aannemings- en Bouwbedrijf

Realisatie
2017-2018

Delen

Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Share on LinkedIn