Rutten van der Weijden | Transformatie Arnhemse Buitenschool bijna voltooid - Rutten van der Weijden

  • 04 jun


  • RVDW

Transformatie Arnhemse Buitenschool bijna voltooid

De villa staat nog in de steigers voor het laatste schilderwerk. Het monument is al geschilderd in de nieuwe en tegelijk ook oorspronkelijke kleurstelling. Verfhistorisch onderzoek heeft uitgewezen dat niet het wit wat we aantroffen maar een mooie donkergroen de originele kleur van alle stalen buitenkozijnen is geweest. Binnen waren deze daarentegen in een warm bruin-rood geschilderd.

Rondom het paviljoen worden de paden opnieuw aangelegd en het gras ingezaaid. Als laatste zal nog het parkeerterrein opnieuw worden bestraat.

Het complex nadert zijn voltooiing en is ondertussen ook al volop in gebruik. In de oude schoollokalen wordt gesport, getimmerd en gekookt door de 28 bewoners van villa en bijgebouw.

Opdrachtgever
Curadomus, Den Bosch voor Rigtergroep, Nijmegen

Locatie
Bosweg 1, Arnhem

Programma
30 appartementen begeleid wonen,  3 dagbestedingsruimten

Aannemer
Driessen Bouwgroep, Dreumel

Realisatie
2014-2015

Delen

Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Share on LinkedIn