Rutten van der Weijden | Erasmus: gebouw met een verhaal - Rutten van der Weijden

  • 15 dec


  • RVDW

Erasmus: gebouw met een verhaal

Tegenover het Medische Centrum Leeuwarden wordt aan een nieuw Erasmus(hiem) gebouwd.  Een 6 verdiepingen hoog woongebouw begeleidt slingerend de Aldlansdyk en vormt een buffer naar het woongebied er achter. Het multifunctionele centrum is losser op het kavel geplaatst: een transparante ‘passage’ koppelt 4 vleugels waarvan er twee een atrium hebben met een aangenaam binnen-buitenklimaat. Een toren markeert het wijkservicecentrum. De paviljoenstructuur van het MFC weerspiegelt de menselijke maat en de schaal van dienstverlening.

Het woonzorgcentrum is uitnodigend en gemakkelijk toegankelijk. Publieke ruimten als restaurant en terras liggen aan het voorplein met de hoofdentree. In de opgetilde plint en in het souterrain van de toren zijn de serviceruimten opgenomen. De intramurale groepswoningen liggen opgetild in de luwte aan de groene binnentuin. In het nieuwe Erasmus wordt een grote verscheidenheid aan appartementen gerealiseerd, met 2 tot 4 kamers, met een serre, balkon of loggia en met verschillende oriëntaties.

Erasmus moet een gebouw met een verhaal worden: een gebouwcomplex met een eigen identiteit waar het prettig wonen, werken en leven is.

Opdrachtgever
Zorgpartners Friesland

locatie
Aldlansdyk Leeuwarden

Oppervlakte
43.000 m2

Programma
258 appartementen, 5 woongroepen PG, voorzieningen als restaurant, fysio e.d., 2 stallingsgarages

Aannemer
Jorritsma Bouw

Realisatie
2012 – 2014

Delen

Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Share on LinkedIn