Rutten van der Weijden | Een nieuwe impuls voor Maasland! - Rutten van der Weijden

  • 26 sep


  • RVDW

Een nieuwe impuls voor Maasland!

Op de plek waar voorheen basisschool ’t Spreeuwenest stond, ontwerpen wij in opdracht van ABB een nieuw plan waarin wonen en winkels gecombineerd worden. De gemeente wil met deze bestemming een belangrijke impuls geven aan de kern van Maasland. In 2013 deden we voor ABB een haalbaarheidsonderzoek naar de mogelijkheden op deze locatie. Vorige week werd de overeenkomst met de gemeente getekend en hebben we het plan met de verschillende ontwerpmogelijkheden aan omwonenden en geïnteresseerde ondernemers gepresenteerd.

De locatie ligt tegen het historische centrum van Maasland aan en vormt de schakel tussen de oude lintbebouwing langs de Gaag, de woonwijken uit de jaren 60-70 en een recent complex met winkels, parkeergarage en appartementen aan de Huis te Veldelaan.

Met de nieuwe bebouwing zoeken we aansluiting bij deze verschillende sferen. Het plan bestaat uit 3 delen: aan de Hildegaarde grondgebonden woningen, aan de Huis te Veldelaan winkels en maisonnettes met dakterrassen en op de dijk een semi vrijstaande ‘villa’  voor horeca en appartementen met uitzicht op de Gaag.

Opdrachtgever
ABB Ontwikkeling, Sliedrecht

Locatie
Maasland

Programma
1.000 m2 commerciële ruimte, 6 eengezinswoningen, 6 maisonnettes, 4 appartementen

Aannemer
ABB Bouw, Sliedrecht

Realisatie
2015

Delen