Rutten van der Weijden | Transformatie Arnhemse Buitenschool - Rutten van der Weijden

  • 09 feb


  • RVDW

Transformatie Arnhemse Buitenschool

De Arnhemse Buitenschool wordt getransformeerd!

De Arnhemse Buitenschool ligt aan de Bosweg te Arnhem in het park Klarenbeek. Het complex, bestaande uit 3 gebouwen, kent een lange geschiedenis.
De villa uit 1907 is oorspronkelijk ontworpen als hotel. Vanaf 1930 werd er De Arnhemse Buitenschool gevestigd. Daartoe werd het hotel verbouwd en een paviljoen gebouwd met drie leslokalen. Op het terrein werden ook 2 lighallen geplaatst en 3 leskuilen gegraven. In 1936 en 1955 werden verdere uitbreidingen gedaan, zowel aan de villa als aan het paviljoen.

Het paviljoen van architect H.B. van Broekhuizen is sinds 2000 rijksmonument. De leskuilen zijn ook nog aanwezig, de lighallen niet meer. Op deze plek is later een bijgebouw gerealiseerd.

De school is in 2006 verhuisd en tot voor kort boden de gebouwen onderdak aan diverse kleinschalige bedrijfjes en kunstenaars. Maatschap Curadomus ontwikkeld nu de drie gebouwen ten behoeve van een woongemeenschap voor cliënten met een psychiatrische achtergrond van de Rigtergroep. Wij hebben als architect een ontwerp gemaakt voor in totaal 30 appartementen en 3 dagbestedingsruimtes en een plan van aanpak geschreven voor het monument. De uitvoering daarvan is momenteel in volle gang.

Opdrachtgever
Curadomus, Den Bosch voor Rigtergroep, Nijmegen

Locatie
Bosweg 1, Arnhem

Oppervlakte
bruto m2

Programma
30 appartementen begeleid wonen,  3 dagbestedingsruimten

Aannemer
Driessen Bouwgroep, dreumel

Realisatie
2014-2015

Delen

Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Share on LinkedIn