Rutten van der Weijden | Bouwkundige oplevering Erasmus nadert - Rutten van der Weijden

  • 18 apr


  • RVDW

Bouwkundige oplevering Erasmus nadert

De gebouwen komen uit de steigers en het resultaat van een intensief ontwerp- en bouwproces wordt langzamerhand zichtbaar. Zowel in materialisatie van de gevels als in het interieur is voor herkenbare en duurzame materialen en kleuren gekozen. Om de paviljoenstructuur te versterken hebben de verschillende bouwdelen wisselende hoofdkleuren metselwerk gekregen. De gemixte plintsteen is overal gelijk en vormt de verbindende basis terwijl patronen met verschillende kleuren metselwerk de gevels verlevendigen. Een ander terugkerend materiaal is groen gepatineerd zink, dat is toegepast ter plaatse van de terugspringende geveldelen van het Slingergebouw en voor de lange luifel boven de hoofdentree van het MFC (Multi Functionele Centrum).

Deze materialisatie versterkt de paviljoenstructuur en weerspiegelt de menselijke schaal van de dienstverlening. In het nieuwe Erasmus staat niet de zorg maar de mens centraal!

Opdrachtgever
Zorgpartners Friesland

Locatie
Aldlansdyk Leeuwarden

Oppervlakte
43.000 m2

Programma
258 appartementen, 5 woongroepen PG, voorzieningen als restaurant, fysio e.d., 2 stallingsgarages

Aannemer
Jorritsma Bouw

Realisatie
2012 – 2014

Delen

Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Share on LinkedIn