Olympiadeplein Gouda

Een markant woon-zorg gebouw voor het Olympiadeplein in Gouda

Op het knooppunt van de lange Sportlaan, de Estafetteweg en de Marathonlaan was door de sloop van een verouderd buurtwinkelcentrum ruimte ontstaan. Woningbouwvereniging Mozaïek en zorgverlener de Vierstroom wilden hier een woongebouw realiseren voor ouderen, gecombineerd met dienstverlening op de begane grond.

 De gemeenschappelijke ontmoetingsruimte zorgt samen met de kapper en de fysiotherapie praktijk voor uitstraling en levendigheid op maaiveldniveau. Op de eerste 4 verdiepingen zijn 4 woongroepen voor alzheimerpatiënten gerealiseerd, met grote uitkragende gemeenschappelijke balkons op de hoek. De 5 verdiepingen hierboven hebben rolstoeltoegankelijke driekamer appartementen voor senioren.

 Door de stapeling van functies op het kleine kavel ontstaat een spannende, gelede bouwmassa. Het lage deel sluit in hoogte aan op het Olympiadeplein, het hoge deel stijgt hier boven uit als landmark op het eindpunt van de Sportlaan. Door de spannende geleding en het ritme van puien, balkons en siermetselwerk, uitgevoerd in een warme geel – oranje baksteen is een markant gebouw gerealiseerd, dat met de dienstverlenende functies een positieve impuls vormt voor de Olympiadebuurt.

Opdrachtgever
Vink Ontwikkeling, Moordrecht voor Mozaïk Wonen, Gouda

Locatie
Olympiadeplein, Gouda

Oppervlakte
6.000 m2

Programma
34 plaatsen PG in 4 woongroepen, 20 appartementen, ontmoetingsruimte, kapper

Aannemer
Bouwbedrijf Vink bv

Realisatie
2013 – 2014

Delen

Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Share on LinkedIn